4/12/2020

ΠΟΛΎΤΙΜΟΙ – ΗΜΙΠΟΛΎΤΙΜΟΙ ΛΊΘΟΙ (2005)



«Ο Κόσμος αντανακλάται με διαφορετικούς τρόπους, σε ένα πολύτιμο ή ημιπολύτιμο λίθο αντανακλά τον ίδιο του τον εαυτό».
Ζαρατούστρα

Ο άνθρωπος, από την αρχή της εμφάνισης του σ’ αυτόν τον πλανήτη, μαγεύτηκε από τους αθάνατους πολύτιμους λίθους. Κι ίσως ακριβώς γι’ αυτήν τους την ‘αθανασία’, την ‘σταθερότητα’, να κατέκτησαν τους ανθρώπους, τα μόνα πλάσματα που αναζητούν με τέτοιο πάθος μια πρόσβαση στην αιωνιότητα.
Μια σταθερότητα που οι λίθοι την κέρδισαν μέσα από χιλιετίες αλλαγών, μεταδίδοντας μας το μήνυμα ότι η Ζωή είναι αλλαγή. Σταθεροποιήθηκαν μέσω θερμότητας και πίεσης, και δέχονται δυνάμεις από τους διάφορους πλανήτες με βάση τις διαφορετικές χρωματικές ακτίνες. Κάθε λίθος είναι συντονισμένος με μια ιδιαίτερη ακτίνα και υπηρετεί μια συγκεκριμένη λειτουργία και σκοπό. Ο σχηματισμός τους είναι μια Ιερή διαδικασία, που παραμένει μέχρι τώρα μυστική, ακόμα και για τους επιστήμονες.
Οι λίθοι είναι εκδηλώσεις Φωτός και Ζωής, χρωμάτων, υφής, κραδασμού, διαφάνειας. Είναι τ’ άστρα στη Γη, στα οποία παραχωρήθηκαν οι ιδιότητες της καθαρότητας και του Φωτός. Αυτή η φωτεινότητα του λίθου είναι σύμβολο μιας ανώτερης εξέλιξης. Στο ορυκτό βασίλειο υπάρχει η όψη της σπειροειδούς ανάπτυξης, της αναζήτησης της τελειότητας, του ανώτερου, όπως ακριβώς στα φυτά ο μίσχος αναπτύσσεται προς τα πάνω, αγωνιζόμενος να φθάσει στο ίδιο αυτό Φως. Όλη η ενέργεια προέρχεται από το Ένα Φως και κάθε τι που υπάρχει έχει μια κραδασμική συχνότητα. Τα ορυκτά είναι σημαντικές οντότητες, ζωντανές, που αναπνέουν, μεταβιβάζουν, αλληλεπιδρούν, ακτινοβολούν, πάλλονται. Εκπέμπουν κραδασμούς και συχνότητες που είναι δυνατό να επιδράσουν πάνω στην ύπαρξη μας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για θεραπεία, μεταμόρφωση και συντονισμό, σώματος, νου και πνεύματος. Είναι «κλειδιά», με τα οποία μπορούμε να «ξεκλειδώσουμε» τις δυνατότητες μας ως άνθρωποι.

Όλα τα σώματα, συνεπώς και ο άνθρωπος, βρίσκονται σε μια κατάσταση κραδασμού, παράγουν διαρκώς συχνότητες και αρμονικές ταλαντώσεις. Αυτές οι αρμονικές ταλαντώσεις ενεργοποιούν γύρω από τα σώματα διάφορα πεδία ηλεκτρομαγνητικής και ηλεκτρικής φύσης (αύρα).
Το ανθρώπινο σώμα παράγει καταρχάς ένα γενικό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο γύρω του, καθώς και τα διάφορα υποσυστήματα του, όπως είναι τα όργανά του σώματος. Το κάθε ένα από αυτά παράγει τη δική του ιδιαίτερη ακτινοβολία. Αυτές οι ακτινοβολίες, αυτή η ταλάντωση, αυτές οι αρμονικές συχνότητες που παράγει το σώμα και τα όργανά του δεν είναι σταθερές. Όταν ο άνθρωπος είναι άρρωστος, όταν κάποιο όργανο ή σύστημα πάσχει, οι ταλαντώσεις αλλάζουν.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως όλοι οι λαοί, λένε τα ίδια περίπου πράγματα για τις ιδιότητες των ίδιων λίθων.

Οι κρύσταλλοι είναι από τα πιο σταθερά στοιχεία που υπάρχουν στο ορυκτό βασίλειο. Οι δικές τους ταλαντώσεις δεν αλλάζουν, είναι σταθερές, γι’ αυτό και μπορούν να επιδράσουν πάνω στις ταλαντώσεις σημείων του ανθρώπινου σώματος και διευκολύνουν τις διαδικασίες της ίασης. Όταν η υγεία διαταράσσεται, διαταράσσεται και η ηλεκτρική ισορροπία του σώματος, διαταράσσεται και η ηλεκτρομαγνητική ισορροπία μέσα και έξω από το σώμα.

Οι λίθοι δεν είναι δεκανίκια. Είναι φυσικές μπαταρίες της γης, είναι ταλαντωτές συχνοτήτων διάσπαρτοι σε ολόκληρο τον πλανήτη. Είναι δώρα, και όποιος έχει τη γνώση, μπορεί να τα χρησιμοποιήσει.

Εξαιτίας της μεγάλης ευαισθησίας τους, οι λίθοι, μεταφέρουν κραδασμούς και εντυπώσεις που πρέπει να εξαγνιστούν, πριν τους ‘φορτίσουμε’. Η καθαρότητα σε έναν κρύσταλλο είναι τριών ειδών: εξωτερική, εσωτερική και ενεργειακή.

Εκείνο όμως που μας ενδιαφέρει πιο πολύ είναι να καθαριστεί ο κρύσταλλος ενεργειακά. Οι κρύσταλλοι είναι πολύ ευαίσθητοι σε κραδασμούς και δονήσεις κάποιων συχνοτήτων. Ο λόγος που οι λίθοι δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με ξένους ανθρώπους όταν τους χρησιμοποιούμε, είναι ότι οι άνθρωποι, ακόμα και άθελα τους, μπορούν αν ενισχύσουν κάποιες αρμονικές και να επηρεάσουν τη χροιά της ταλάντωσης.

Οι λίθοι καθαρίζονται κυρίως με νερό, φωτιά και γη.

Ένα πολύ καλό καθαριστικό μέσο είναι η έκθεση στον ήλιο. Όλα τα υλικά από τα οποία αποτελείται ο πλανήτης μας υπάρχουν σε διάπυρη μορφή και στον ήλιο και εκφράζονται από το φάσμα του φωτός του, το καθένα με το δικό του μήκος κύματος. Έτσι για κάθε ορυκτό του πλανήτη μας υπάρχει στο φάσμα του ηλιακού φωτός η αντίστοιχη ταλάντωση, με την οποία συντονίζεται και διεγείρεται. Ο ήλιος όχι μόνο καθαρίζει τους κρυστάλλους από ξένες ενέργειες, αλλά τους ενισχύει κιόλας, καθώς με τη διέγερση που προκαλεί με την ακτινοβολία του, αυξάνει και την ενέργεια του συστήματος.
Ένα άλλο πολύ καλό μέσο καθαρισμού των ορυκτών είναι το αλάτι και το θαλασσινό νερό. Το αλάτι είναι πολύ καλό στο να απορροφάει ξένες ενέργειες από άλλα ορυκτά

Για να επιλέξει κανείς τον λίθο που θα τον βοηθήσει είναι σημαντικό να ανοίξει την καρδιά του στον λίθο.
Εμπιστευθείτε τη διαίσθηση και τα αισθήματα σας. Μη χρησιμοποιήστε το νου για να τα εκλογικεύσετε. Ίσως θελήσετε να έχετε ένα λίθο που να συντονίζεται με το ζώδιό σας, αλλά μην περιορίζεστε μόνο σε αυτόν. Αφήστε τον ανώτερο εαυτό σας να σας οδηγήσει στο λίθο που χρειάζεστε τώρα εξαιτίας του ιδιαίτερου χρώματος (βλ. Χρωματο-θεραπεία τεύχος 2), ή των ιδιοτήτων του. Καθώς σκέφτεστε την επιλογή σας, μπορεί να σας τραβήξουν έντονα την προσοχή ένας δύο λίθοι. Στην πραγματικότητα ο λίθος μας επιλέγει.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Οι ασυνήθιστες φυσικές ιδιότητες ορισμένων λίθων, όπως η ηλεκτρική αγωγιμότητα (χαλαζίας, τουρμαλίνης) ή ο μαγνητισμός (αιματίτης), είχε σαν αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθούν για θεραπευτικούς σκοπούς (ο χαλαζίας και ο τουρμαλίνης για αύξηση της ενεργητικότητας και ο αιματίτης για θεραπεία των ρευματισμών). Η θεραπεία με πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους γίνεται θέτοντας απλά τους λίθους επάνω στο σώμα ή κάνοντας διάφορους συνδυασμούς στα προς θεραπεία σημεία του σώματος ή σε σημαντικά ενεργειακά κέντρα του ανθρώπινου σώματος (τσακρας). Χρησιμοποιούνται λίθοι με κάποιο ιδιαίτερο χρώμα. Κάθε λίθος που χρησιμοποιείται ενεργά για θεραπευτικούς σκοπούς χρειάζεται να φορτιστεί και να αποφορτιστεί από καιρό σε καιρό.

Σύμφωνα με τα Ορφικά κείμενα, που ονομάζονται και Λιθικά, ξεκινώντας τη διαδικασία χρήσεως των κρυστάλλων ή μετάλλων καλό είναι να κρατάμε πάντοτε τα χέρια μας υψωμένα, κρατώντας το λίθο.
Στην αρχή θα νιώσουμε ότι ο λίθος εκπέμπει κραδασμούς οι οποίοι είναι διαφορετικοί από τους δικούς μας και αυτό στην αρχή μπορεί να είναι ενοχλητικό.
Όσο όμως συγκεντρωνόμαστε, οι ‘παράξενοι’ κραδασμοί μοιάζει να μειώνονται, στην πραγματικότητα όμως αυξάνουν διότι ενώνονται και αποτελούν μια κανονική παλμική κίνηση ενέργειας, η οποία είναι μοναδική.
Υψώνουμε τα χέρια μας περισσότερο και η δύναμη η οποία εκπέμπεται από τον κρύσταλλο, λίθο ή μέταλλο, περνά στο σώμα μας σαν ελαφρά και ευχάριστη ηλεκτρική δόνηση. Κατεβάζοντας τα χέρια μας αν αισθανόμαστε την ανάγκη, αγγίζουμε με αυτό το μέτωπό μας.
Το αντικείμενο (κρύσταλλος, λίθος, απολίθωμα, μέταλλο), είναι πλέων καθαρό, εξαγνισμένο και οι κραδασμοί του ομότροποι, κατά το δυνατόν, με τους δικούς μας.
Τώρα μένει να τον προγραμματίσουμε για το σκοπό που το θέλουμε. Αυτό γίνεται κρατώντας τον με το προβολικό μας χέρι.
Το ενεργειακό πεδίο του ανθρώπου έχει ως σημεία εισόδου και εξόδου της ενέργειας, μεταξύ άλλων, τα χέρια του. Στους δεξιόχειρες, το δεξί (προβολικό χέρι) στέλνει ενέργεια και το αριστερό δέχεται, στους αριστερόχειρες συμβαίνει το αντίστροφο.

Οι λίθοι αποκτούν μεγαλύτερη θεραπευτική ικανότητα όταν διαλογίζεται κανείς με αυτούς.
Ο διαλογισμός διευκολύνεται, δεδομένου ότι η σταθερή ταλάντωση των κρυστάλλων βοηθάει το μυαλό να ηρεμήσει προς μια κατεύθυνση, παράγοντας τη δική του ιδιοσυχνότητα, το «δικό του ήχο», τον ήχο του σώματος, φυσικού και αστρικού. Οι σκέψεις, που παράγουν πληθώρα εγκεφαλικών κυμάτων προς πάσα κατεύθυνση, σιγά σιγά σταματούν.

Μέσα από την άσκηση της αυτοσυγκέντρωσης και του διαλογισμού, οραματιζόμαστε την απόλυτη Ανάγκη μας. Φανταζόμαστε ότι εκρέει ενέργεια από το σώμα μας στον κρύσταλλο και αντιστρόφως. Αυτή η ανακυκλώσιμη ενέργεια είναι προσωπική δύναμη. Παραμένει μέσα μας και μπορούμε να τη διοχετεύσουμε σε πολλά αντικείμενα ώστε να μας βοηθήσει στην πραγματοποίηση των αναγκών μας. Η μετακίνηση αυτή της ενέργειας ή και άλλων μορφών, η οποία είναι απολύτως η Φυσική ενέργεια και τίποτα άλλο, είναι το «μαγικό κλειδί» για την επιτυχή έκβαση του στόχου μας, ο οποίος έχει αιτία την Ανάγκη. Οραματιζόμαστε την ενέργεια να ρέει από τον κρύσταλλο στο σώμα μας και στη συνέχεια από το προβολικό μας χέρι να εισέρχεται ξανά σ’ αυτόν, φορτισμένος πλέον από την ανάγκη μας για υγεία, δύναμη προστασία, αγάπη... Η φόρτιση είναι πλήρης γιατί ο κρύσταλλος δονείται με την προσωπική μας δύναμη.

Ο λίθος θα γίνει μια αποθήκη ενέργειας, μια ψυχολογική υποστήριξη για τον εαυτό σας σε όλες τις ασυνήθιστες καταστάσεις.

Αυτή η διαδικασία καλό είναι να επαναλαμβάνεται πριν από κάθε αλλαγή της εκάστοτε ανάγκης.
Και συνεχίζουμε με τη νοερή απεικόνιση, κλείνουμε τα μάτια και ‘βλέπουμε’ εικόνες της Ανάγκης μας. Με αυτόν τον τρόπο κινούμε την ενέργεια προς τον σκοπό. Αφήνουμε το νου μας να κυριευθεί από τη σκέψη της Ανάγκης, να μας περιβάλει και να μας κυριαρχήσει με το συναίσθημα της.
Φανταζόμαστε για παράδειγμα την Υγεία σαν πρόσωπο υπαρκτό, το οποίο μας αγκαλιάζει, η ακόμα καλύτερα, φανταζόμαστε την Θεία Υγεία.
Στη συνέχεια ‘βλέπουμε’ αυτήν την Ενέργεια, η οποία είναι απολύτως φορτισμένη από το συγκεκριμένο σκοπό, να ρέει από μέσα μας, να εισχωρεί στον κρύσταλλο και τέλος να εκρέει και να απομακρύνεται από αυτόν για να επιτύχει το σκοπό μας.

Εκτός από την ομορφιά τους, οι πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι, λόγω των συχνά εξαιρετικών ιδιοτήτων τους, έγιναν αντικείμενα ή όργανα λατρείας κατά τους προϊστορικούς και ιστορικούς χρόνους.

Χαρακτηριστική η αναφορά σε πολύτιμους λίθους και κρυστάλλους που γίνεται στη Βίβλο, για την κατασκευή της Ιερατικής στολής.

Και προσάρμοσε σ’ αυτό (το περιστήθιο) 4 σειρές από πέτρες, σειρά από σάρδιο, τοπάζιο, και σμάραγδο, ήταν η 1η σειρά. Και η 2η σειρά, άνθρακας, σάπφειρος, κι αδάμαντας. Και η 3η σειρά, λιγύριο, αχάτης, κι αμέθυστος,. Και η 4η σειρά, βηρύλλιο, όνυχας και ίασπης. Οι πέτρες αυτές ήσαν προσαρμοσμένες σε οικίσκους χρυσαφένιους στα περικλείσματά τους.
Έξοδος 39:10-13

Αργότερα οι αστρολόγοι χρησιμοποίησαν πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους με σύμβολα ζωδίων ή άλλους αστρικούς ή πλανητικούς συνδυασμούς.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΥΡΙΩΝ ΛΙΘΩΝ

Αιματίτης: ερυθρά αιμοσφαίρια, παθήσεις του αίματος. Ανεβάζει την αυτοεκτίμηση. 2ο τσάκρα.

Ακουαμαρίνα: ανοσοποιητικό σύστημα, νεύρα, λάρυγγας, μάτια, δόντια, λευκά αιμοσφαίρια. Καλμάρει το συνειδητό νου, ανοίγει τις ψυχοπνευματικές οδούς, τη διαίσθηση και την έμπνευση. 2ο και 5ο τσάκρας.

Αμέθυστος: αδένες, πάγκρεας, θυρεοειδής αδένας, θύμος αδένας, αιμοσφαίρια, ανοσοποιητικό σύστημα, μεταβολισμός, ακτινοβολίες. Έκτη αίσθηση, μνήμη, διανοητικές λειτουργίες. Σύμφωνα με τον μύθο, όσοι πίνουν με ποτήρι από αμέθυστο, δεν μεθούν. 2ο, 5ο και 6ο τσάκρας.

Αχάτης: οξυγόνωση του σώματος, αναπνευστικό σύστημα, κυκλοφορικό, καρδιά, ανανέωση των κυττάρων, νευρική ανορεξία, σεξουαλικότητα. Θάρρος (ο μαύρος), ηρεμία, γαλήνη συναισθηματική ισορροπία (ο γαλάζιος). 2ο (κόκκινος) και 4ο (κόκκινος, καστανός) τσάκρας.

Βήρυλλος: πρησμένοι αδένες, συκώτι, μάτια, καρδιοαγγειακό σύστημα, έντερα. Ανοίγει τις πόρτες του ασυνείδητου, ενισχύει την τηλεπάθεια. 1ο τσάκρα.

Διαμάντι: σεξουαλικά όργανα, εγκεφαλικές νόσοι, δυσλεξία, αυτισμός, κινητικά προβλήματα. Διαλογισμός, πνευματικότητα, διαίσθηση, σύνδεση με τις ανώτερες πνευματικές λειτουργίες. 2ο, 6ο και 7ο τσάκρας,

Ζαφείρι: στομάχι, έντερα. Ψυχισμός, διαίσθηση, ειρήνη, διαλογισμός, προσευχή. Όλα τα τσάκρας.

Ιαδεϊτης: η πέτρα της μουσικής. Είναι το αιθέριο σώμα που συνδέεται με όλα τα τσάκρας και μεταδίδει τις πληροφορίες μέσα στο φυσικό σώμα, κατά κάποιο τρόπο είναι η γέφυρα που συνδέει το σώμα με την ψυχή.

Ίασπις:ενδοκρινικό σύστημα, ανανέωση ιστών, οξυγόνωση του σώματος, 5ο (κόκκινος, καστανός), 6ο καστανός, (πράσινος) όλα τα τσακρας.

Καπνώδης χαλαζίας: ακτινοβολίες, σεξουαλικά όργανα, νεφρά, πάγκρεας. Αποθηκεύει πληροφορίες, ανοίγει τη διαίσθηση. 1ο, 2ο και 3ο τσάκρας.

Λάπις λάζουλι: λάρυγγας, οισοφάγος, αμυγδαλίτιδα, θυρεοειδής αδένας. Ενισχυτής μορφών σκέψεις, βοηθάει την έκφραση και την επικοινωνία. 5ο τσάκρα.

Μαλαχίτης: καρδιά, κυκλοφορικό σύστημα, ανοσοποιητικό σύστημα, ενδοκρινείς αδένες, αυτισμός, δυσλεξία επιληψία, ακτινοβολίες. Διώχνει την κατάθλιψη, ηρεμεί την προσωπικότητα. 3ο 4ο τσάκρας.

Μάτι της τίγρης: χαλαρώνει το συνειδητό νου, ανοίγει τη διαίσθηση, ανεβάζει το ηθικό. 4ο και 6ο τσάκρας.

Μπλε χαλαζίας: καρδιά, πνεύμονες, λαιμός, ακτινοβολίες. Μακροζωία, έκφραση επικοινωνία, μεταδίδει πληροφορίες. 4ο και 5ο τσάκρας.

Νεφρίτης: νεφρά, στομάχι, καρδιά. Καλλιτεχνική έκφραση. 5ο τσάκρα.

Όνυχας: κατευνάζει τις σεξουαλικές επιθυμίες, δίνει έμπνευση. 1ο, 3ο και 5ο  τσακρας.

Οπάλιος: Ανοιχτόχρωμος: δυσλειτουργίες αριστερού-δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου. Μαύρος: ομαλοποίηση της σεξουαλικής ορμής. Πυροοπάλιος: ερυθρά αιμοσφαίρια, αναιμία, πλάσμα αίματος, ανανέωση των ιστών. 3ο τσάκρα.

Σαρδόνυχας: ευγλωττία στους ρήτορες, οικογενειακή γαλήνη. 5ο τσάκρα.

Σεληνόλιθος; Γυναικολογικά προβλήματα, έλκη, σπλήνας, πάγκρεας, έντερα. Οράματα, ψυχισμός. 3ο,6ο και 7ο τσάκρας.

Σμαράγδι: καρδιά, πάγκρεας, συκώτι, νεφρά, λεμφικό σύστημα, ακτινοβολίες. Ψυχικές ασθένειες, σχιζοφρένεια, παράνοια. 4ο τσάκρα.

Τιρκουάζ: βοηθάει σε όλες τις αρρώστιες. Όλα τα τσάκρας.

Τοπάζι: ανανέωση των ιστών, πεπτικό σύστημα, παχυσαρκία. Μειώνει την ένταση, καλμάρει τα συναισθήματα. 3ο και 6ο τσάκρας.

Χαλαζίας κιτρίνης: νεφρά, συκώτι, καρδιά, τοξαιμίες, ακτινοβολίες. Βοηθάει καταθλιπτικά και αυτοκαταστροφικά άτομα. 1ο, 4ο και 5ο τσάκρας.

Χαλαζίας με ρουτίλιο: ραδιενέργεια, ανανέωση κατεστραμμένων ιστών. Όλα τα τσάκρας.

Χρυσοπράσιο: όρχεις, ωοθήκες, προστάτης, σεξουαλικά όργανα. 2ο τσάκρα.



Βιβλιογραφία:

# Θεραπεία με κρυστάλλους και πολύτιμους λίθους
Νταγια Σαραϊ Τσοκρον

# Τα «Λιθικά» του Ορφεως
Κασσιανή Τραυλου

# Οι Μυστικές δυνάμεις των πολύτιμων λίθων
Τζορτζ Φ. Κουντς
# Ο κόσμος των πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων
Rudolf Duda
Ludos Rejl

# Κρύσταλλοι Διαλογισμός και Υγεία
Αντώνης Βαρσαμούδης



17 Μαΐου 2005

No comments:

Post a Comment